keskiviikko 26. elokuuta 2015

Raparperi-sipuli-inkivääri chutney



Onko sinullakin jäänyt raparperia puutarhaan pukkaamaan vartta? Ei haittaa, tee niistä herrkullista ja moneen käyttöön sopivaa chutneya.

AINEKSET
500 g raparperia
2 punasipulia
3/4 dl vettä
1,5 rkl väkiviinaetikkaa
5 dl sokeria
1 rkl raastettua inkivääriä
1 rkl currya
8 kpl kuivattuja aprikooseja
1 pieni punainen chili

1. Laita pilkotut raparperit ja silputut sipulit kiehumaan vesi-etikkaliemeen n. 10 minuutiksi.
2. Raasta sillä aikaa inkivääri, pilko aprikoosit, silppua chili (ilman siemeniä!) ja lisää ne kattilaan sokerin ja curryn kanssa.
3. Anna seoksen purpatella puolisen tuntia, muista hämmentää aina välillä.
4. Laita valmis, kuuma chutney (määrä 600-700 g) kuumiin steriloituihin purkkeihin, jäähdytä ja säilytä viileässä.

Seuraavana aamuna oli pakko maistaa: maalaisleipäviipaleen päälle voita, chutneya ja Mustaleima emmentalia... Uuuuh! Tuli nuoltua sormetkin, ja ihmekös tuo: chutney-sanan alkujuuret löytyvät Itä-Intialaisen hindimurteen alueelta, sanasta joka tarkoittaa "nuolla" :)

Tämä chutney sopii intialaisten ja grilliruokien lisukkeena, sekä juustojen kanssa nautittavaksi. Mainio myös dippaukseen.


PS. Kun chutney on valmista, jätä sitä hieman kattilaan ja pidä lämpimänä jos perheen ruokahetki on lähellä. Maistuu vaikka heti lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti