maanantai 27. lokakuuta 2014

Nyt ne tulloo meekäläese revviirille



Jos ihmettelet mistä mahtaa olla kyse, niin selvennettäköön heti aluksi että viin... (ai niin, v-sanaa ei kai saa enää Suomessa lausua)... no siitä, ja sitten myös makaronilaatikosta. Muuten, tuli mieleeni, että sana "virasto" alkaa myös v:llä... niin kuin vvvvi... no, niin kuin se eräs nuorison suosima, alakertaan viittaava termi, jota he käyttävät mielellään jokaisen sanan jälkeen, jotta puhe olisi mahdollisimman painokasta ilman kiusallisia taukoja. Sillä, vaikka ennen vanhaan retoriikan opettajat korostivatkin oikeiden taukojen merkitystä puheessa, kuittaa nykynuoriso kyseiset luutuneet opit sanomalla: "Ai v..tu mikä?!" Kyllä siinä keskustelukumppanilla menee jauhot suuhun, ja hän pitää pitkän tauon - aivan retoriikan oppien mukaisesti.

No niin, mentäiskö jo v..tu aiheeseen, saatat sanoa mielessäsi, ja niin teemme. Kuvassa on pul..., siis lasiesine, kuten olet jo ehkä pistänyt merkille. Se on tällä hetkellä tyhjä, vaikka normaalisti tykkään pitää siinä kaunista ruusua. Miehet ovat ilmeisesti kukkaihmisiä, koskapa työntävät niitä minulle vähän väliä - tietämättä, että surkastutan ne alta aikayksikön (siis kukat). Mutta tärkeintä lasiesineessä on tuo kuva. On nimittäin hienoa, että eri tahoilla voi olla tällaisia nimikkojuo... siis pul... ei vaan lasiesineitä. Ja näin esimerkiksi oman kylämme, erinomaisen mielenkiintoista ohjelmaa tuottava Radiofiskarskin saa mainosta. Radiofiskarsilla on siis oma nimikkomaljakko, joita löydät helposti kylämme annis... eipäs kun myyntipaikoista.

Huh, nyt olemme päässeet näin pitkälle tässä blogikirjoituksessa ilman että eräällä v:llä alkavalla virastolla olisi pienintäkään mahdollisuutta tarttua v:llä alkaviin epäkohtiin. Tässä vaiheessa varmaankin ihmettelet, minkälaisen aasinsillan blogin kirjoittaja mahtaa saada aikaiseksi, kun v:sta pitää päästä m:ään.

Aasinsiltana toimikoon kirjoituksen otsikko - vaikka onkin kirjoitettu erittäin huonolla suomen kielellä. Olen lähtöisin Savosta (ihminen voi lähteä Savosta, mutta savolaisuus ei ihmisestä) ja suurinpiirtein otsikon tavoin ajattelin silloin kun eräs v-virasto sorsi erästä blogaajaa. En pidä kiusaamisesta ja siksi päätin antaa tukeni kyseiselle bloginpitäjälle. Samalla haluan kantaa korteni kekoon sen puolesta, että me suomalaiset heräisimme, emmekä suostuisi mihin tahansa isoveli-v..tu-valvoo systeemiin. Meille nauretaan jo ulkomaita myöten, eikä ihan kaikki valitettavasti ole Ismo Leikolan ansiota.

Toisen kerran ajattelin otsikon tavoin, kun erään pahvilaatikoita ja maljakoita tuottavan yrityksen fb-sivuilla mainostettiin eteläafrikkalaista makaronilaatikkoa. Minun "Mamman makaronilaatikkoa" ei kyllä voita mikään! Kylläpä kaukaa yrittävät meikäläisen reviirille, tuumasin, ja kuten hyvin voit arvata, minun oli aivan pakko kokeilla tuota afrikkalaista versiota... vaikka ensin ajattelin, että mistä lie virtahevosta valmistettua, varmaan pahaa - ja sitä paitsi, entisenä hevoshulluna minä en ikinä valmistaisi mitään hevosesta, en vaikka siinä virtaisi kuinka lämmintä verta!

Tässäpä linkki sinullekin, jotta voit itse testata...

PS. No niin no, olihan siellä myös se nautavaihtoehto, enkä voi millään mennä väittämään, etteikö se olisi ollut hyvää! Mutta en vahingossakaan kutsuisi sitä makaronilaatikoksi, "bobotie" kuulostaa enemmän afrikkalaiselta - ja samalla se on myös sana, jonka afrikkalainen varmasti ymmärtää helpommin.
Ja lopuksi voisin vielä mainita, että bobotien ja minun makaronilaatikkoni kanssa maistuu kyseisen yrityksen pahvilaatikoiden ja myös maljakoiden sisältö...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti