keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Kaneli-kurkuma kahvi


Kyllä teen juojilla  on helppoa, sillä juomaan voi lisätä lähestulkoon mitä vain. Mutta entäs me kahvin juojat? Olen lisännyt kuumaan inkivääriveteen kurkumaa ja se on maistunut illalla, mutta kahvissa se ei sellaisenaan ollut mielestäni niin hyvää. Kurkuma on kuulema erittäin terveellistä, joten päätin jatkaa kokeilujani. Ja nyt se löytyi!

Valmista ensin sokeri-kaneli sekoitus: puolet sokeria ja puolet ceyloninkanelia. Minulla on tätä aina valmiina keittiössä niin ei koskaan tarvitse ruveta sekottelemaan kun alkaa kah-vituttaa.

Raasta sitten puolen-yhden sentin kokoinen pala tuoretta kurkumaa ja pistä kahvin sekaan. Käytän isoa mukia koska ei ole maitokahvin voittanutta! Sitten reilu teelusikallinen kanelisokeria ja ihan pikkusen jauhettua mustapippuria. Pippuria vain vähän jotta ei maistu läpi. Sitä kuulema tarvitaan jotta kurkuman terveelliset ainesosat imeytyisivät paremmin. Lopuksi hämmennä ja nauti. Ei meinaan maistu kahvin lisäksi muu kuin sokeri ja kaneli.😊 Paitsi jos haluat kurkumasta sen ihanan pienen twistin mokkaasi? Silloin kannattaa raastaa kokonainen sentin pala kurkumaa kuppiin. Alussa oudoksuin vierasta makua, mutta nyt jo kaipaan sitä kahviini joka aamu!

Ja kuten kuvasta näkyy, buddhapatsaanikin iloitsee: vihdoinkin se osaa käyttää kurkumaa muuallakin kuin vain currysekoituksissa!
Eli, "Rohkea rokan syö" tai hienommin sanottuna:
OLE OMAN ELÄMÄSI BARISTA😁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti