lauantai 19. lokakuuta 2013

Arrabbiatakanaa ja mozzarella-tomaatti-basilikaraviolia





Aina välillä minuun iskee tulisen himo keskellä kirkasta arkipäivää. Ja silloin yksi (niistä monista;) keinoista on laittaa päivälliseksi arrabbiatakanaa ravioleitten kera. Nopeutensa puolesta tämä kuuluu selvästi "arjen pelastajiin", vaikka se nyt vähän hintavampi onkin muihin arkiruokiin verrattuna.

Nythän tutkijat ovat tulleet siihen tulokseen, että mausteet ja tulinen ruoka ovat terveellisiä. Ja siitä löytyy tutkimustuloksia esimerkiksi tästä Daily Mailin artikkelista, ja tarkempaa tietoa kiehtovista chileistä Suomen chiliyhdistyksen sivuilta. Laitoin lehtiartikkelin tuohon linkkinä siksi että kaikki mikä terveelliseksi tai meille hyväksi väitetään, ei - kuten tiedämme - tietenkään ole sitä. Tulisen ruuan terveellisyyteen minä henkilökohtaisesti kuitenkin uskon, siitäkin huolimatta että elintarviketeollisuuden kommervenkit ovat joskus yhtä hämmentäviä kuin kosmetiikkateollisuudenkin. Olen usein miettinyt, miten ne kaikenmaailman Q10:net ja vanhenemista estävät eri aineet (valitettavasti vain ihon;) sekä kohottavat entsyymit ynnä muut muka oikeasti ovat parempia ja ihoa tervehdyttävämpiä kuin esimerkiksi Tummelin sisältö. Mutta toisin kuin näiden ihmeaineiden syvältä vaikuttavat ainesosat (jotka jäävät uskon varaan), käy tuo tutkijoiden todistelu tulisesta ruuasta jotenkin ainakin minun järkeeni.

Niin että tässäpä nopea reseptini, jos sinua joskus vaivaa sama ongelma jopa keskellä viikkoa. Otan tähän aina automaattisesti PIRKKA-raviolia ja samanmerkkistä arrabbiatapestoa, niin että olen varmaankin jostain PIRKKA lehdestä tämän joskus poiminut - vaikka se onkin matkan varrella saattanut hieman muuttua. 


AINEKSET (3-4:lle)

250 g     PIRKKA Mozzarella-tomaatti-basilikaravioleja
600 g    kananpojan fileesuikaleita (jos löydät hunaja-inkiväärimarinadilla niin sopii tähän kuin nenä päähän)
1            sipuli
n. 3 rkl PIRKKA Arrabbiata pestoa
1            punainen paprika (pieni)
1            keltainen paprika (pieni)
              suolaa
              mustapippuria
              raastettua parmesaania
              tuoretta basilikaa

  • Kuullota silputtu sipuli öljyssä ja laita sivuun odottamaan.
  • Ruskista kanasuikaleet ja lisää niiden joukkoon kuullotettu sipuli sekä arrabiatapesto, sekä lisäksi suolaa ja pippuria maun mukaan.
  • Anna muhia hetki ja lisää pannulle kuutioidut paprikat.
  • Jätä seos tekeytymään keskilämmölle ja keitä ravioleja runsaassa vedessä 3-4 minuuttia.






    • Valuta vesi ravioleista ja sotke ne kana-pestoseoksen kanssa sekaisin.
    • Ja lopuksi annoksen päälle vielä paremsaaniraastetta ja silputtua basilikaa.

    Ja johan irtos - ainakin siihen saakka kunnes se taas iskee...








    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti