Rakastan mausteseoksia ja -kastikkeita, sillä ne tuovat ruokaan oman topakan lisänsä ja niissä on se hyvä puoli, että jokainen ruokailija saa nauttia niistä juuri omien mieltymystensä mukaan. Näitä kolmea mausteseosta / voita / kastiketta käytin "Meksikolaisittain viritetyt hampurilaiset" -aterialla, jonka päivitin äskettäin, mutta tulee niitä käytettyä muuallakin silloin kun makumieltymykset osuvat kohdalleen.
MAJONEESI (pienellä tvistillä)
2 keltuaista
suolaa (oman maun mukaan)
huiskaus valkopippuria
1 tl dijon-sinappia
1 rkl sitruunanmehua
1 rkl valkoviinietikkaa
n. 4 dl öljyä (josta puolet oliivi ja
puolet rypsiöljyä)
puolet rypsiöljyä)
1 rkl sitruunamelissaa
1 rkl korianteria
Käytän tätä chipotle-majoneesin (resepti tästä) pohjaksi, mikä puolestaan on erinomainen meksikolaisen ruuan ryydittäjä - esim. juuri niihin hampurilaisiin.
LIME-MAUSTEVOI
1 tl chilikastiketta (esim. "Sähäkämpi
Sweet&Sour", tai joku kaupan
kastike, mielellään sieltä
hotimmasta päästä).
Sweet&Sour", tai joku kaupan
kastike, mielellään sieltä
hotimmasta päästä).
1 limen raastettu kuori
suolaa
mustapippuria
1 tl tequilaa
n. 130 g voita (huoneenlämpöistä)
Sekoita mausteet voihin mahdollisimman tasaisesti. Jäähdytä jääkaapissa kunnes jähmettynyt kovaksi. Upeanmakuista grillatulla maissintähkällä!
VINKKI
Levitä aamiaisella rukiisen paahtoleivän päälle limevoita ja sen päälle vielä appelsiini-sitruuna-inkiväärimarmeladia (kaupastakin saa kohtalaista, mutta tietenkin siitä tulee vielä resepti perästäpäin;)) Vie kielen mennessään!
AVOKADOSALSA
2 avokadoa silputtuna tai muussattuna
2 dl hapankermaa (creme fraiche)
3 tl dijonsinappia
2-3 tl valkoviinietikkaa
1/2 limen mehu
suolaa
pippuria
Sekoita hyvin kerma, sinappi ja etikka, ja lisää joukkoon avokadomössö. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tämä yksinkertainen dippi sopii erinomaisesti maissilastuille, mutta ei ole ollenkaan hassumpaa myöskään perunalastujen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti