lauantai 5. lokakuuta 2013

15 minuutin kookos-tiikerirapucurry




Voiko mitään järjettömän hyvää syntyä 15 minuutissa? Totta kai voi, esimerkiksi näin:


AINEKSET (kahdelle)

1                iso punainen paprika
n. 3 dl       mustatorvisieniä ja kanttarelleja (tai vain toista :)
n. 200 g   tiikerirapuja
1 dl            raastettua kookosta
n. 1 1/2 dl kookosmaitoa /-kermaa
1/2 -1 dl    kuohukermaa
1 rkl           punaista thai-currytahnaa
                  tuoretta basilikaa
                  pikku hippunen kristallisuolaa


No joo, jos totta puhutaan, niin taisin valehdella hieman: tähän tarvittavaa, maukasta tuoretta kookosraastetta ei voi saada, jos ei ensin avaa kookospähkinää ja siihen menee jo se 15 minuuttia - tai paljon kauemmin, jos et tiedä miten se tehdään. Ohje löytyy täältä. MUTTA, sen voi tehdä vaikka edellisenä päivänä, tai joskus muulloin etukäteen kun haluat purkaa agressioita, sillä kookoksen hedelmäliha säilyy maukkaana jääkaapissa useampia päiviä.

Niin, ja tiikeriravut tulevat tietenkin pakkasesta, eikä niidenkään sulattamista suositella tehtäväksi liian pikaisesti: yön yli jääkaapissa on paras vaihtoehto. No sinne vaan jääkaappiin kookoksen viereen odottamaan kokkaushetkeä.

Ei muita valheita tällä kertaa, joten päästään asiaan.

Mahdollisimman laadukkaat raaka-aineet ovat tässäkin ruuassa hyvän maun a ja o. Eli raasta itse kookos ja osta tiikeriravut mieluimmin sertifioidulta tuottajalta, joka ottaa miljöötekijät huomioon. Löysin kaupasta villinä Tyynestämerestä pyydystettyjä (ei nuotalla), jotka olivat todella hyviä.


VALMISTUS

  • Lorauta puolikuumalle pannulle öljyä ja sekoita siihen thai-currytahna. Vispaa puolisen minuuttia ja lisää sitten kookosmaito / -kerma. Kookosmaitopurkista kannattaa valita vain se tiivistynyt valkoinen tahna, josta tulee eniten makua. Voit myös käyttää hyvälaatuista kookoskermaa, jolloin voit halutessasi korvata sillä kuohukerman.
  • Anna hautua pieni hetki ja lisää sitten ohuiksi suikaleiksi leikattu paprika ja sopivan kokoisiksi paloiksi halkaistut sienet. (Olen huomannut ettei sienien käyttäminen pannulla etukäteen ole ollenkaan tarpeellista tässä tapauksessa, mutta toki niinkin voi tehdä, jos haluaa poistaa niissä olevan "ylimääräisen" veden.)

  • Lisää seuraavaksi kuohukermaa, jos haluat, tai tuntuu siltä että maku niin vaatii. Samoin voit lisätä myös currytahnaa. Ole kuitenkin varovainen sen kanssa, sienten ja rapujen herkät maut peittyvät helposti sen alle.
  • Heitä sekaan hippunen suolaa ja anna muhia kolmisen minuuttia.
  • Lisää lopuksi tiikeriravut (joita olet kuivattanut jonkin aikaa talouspaperin päällä) toiseksi kolmeksi minuutiksi.
  • Raasta hautumisen aikana kookospalat ja paahda hiutaleet hyvin kevyesti kuumalla, kuivalla pannulla - vain sen verran, että juuri ja juuri alkaa näkyä pieniä paahtumisen merkkejä.
  • Asettele kookos-rapucurrya riisipedin päälle, ripottele sille silputtua basilikaa ja paahdettuja kookoshiutaleita, ja nauti!


Ja koska nyt rupesin kookospähkinää avaamaan, niin teinpä siitä saman tien myös jotakin makeaa, jota ei kuitenkaan syöty tämän aterian päätteeksi (ei kookosta kookoksen päälle ;). Joten siitä seuraavalla kerralla.










3 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkulliselta, aion kokeilla tätä jonakin päivänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä yhdistyy helppous ja herkullisuus mukavalla tavalla :) Maun puolesta sopii vaikka mihin tilanteeseen, ja helppouden puolesta myös arkeen, niin että uskon kyllä kokeilun arvoiseksi :))

      Poista
  2. Caesars Casino | Dr. Maryland
    Information and Reviews about Caesars Casino, including Opening Hours, Games, Special Events and 경기도 출장안마 Promotions. Rating: 화성 출장마사지 3.8 · 상주 출장샵 ‎21 reviews 파주 출장안마 · ‎Price 청주 출장안마 range: $

    VastaaPoista