maanantai 17. elokuuta 2015

Paras mustikkapiirakka evö!



Vielä on kesää jäljellä, vielä tulee kauniita päiviä... poimia mustikoita meinaan. Ja vakuutan, että tämä helppo piirakka on vaivan väärti! :)

Taikina
9 dl vehnäjauhoja
2 dl taloussokeria
2 rkl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 tl soodaa
5 dl piimää
200 g voita sulatettuna
2 dl vaaleaa siirappia
2 dl mustikoita

Pinnalle
7 dl mustikoita

Kauramuru
1 ½ taloussokeria
3 dl kaurahiutaleita
100 g voita paloiteltuna

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Kaada piimä, sulatettu (hieman jäähtynyt) rasva ja siirappi joukkoon kummaan ja sekoita aineet hyvin. Heitä lopuksi sekaan vielä 2 dl mustikoita ja sekoita ne taikinaan varovasti. Levitä taikina pellille ja ripottele mustikat pinnalle.
3. Sekoita kauramurun aineet ja ripottele muruseos mustikoiden päälle.
4. Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.
5. Tarjoile esim vaahtoutuvan vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

PS. Jos haluat tarjota piirakan lämpimänä jäätelön kera esimerkiksi jälkkäriksi, niin voit tehdä sen valmiiksi pellille odottamaan. Ei mene huonoksi vaikka tunnin tai pari joutuisi venttaamaan uuniin menoa. Kokeiltu on!

1 kommentti: