torstai 18. heinäkuuta 2013

Kesäkeittiön lohikiusaus


Kurkistin kaappeihin. Oli uusia perunoita, savulohta illanistujaisista, tilliä, kevätsipuleita ja kermaa. Ja hirrrveä nälkä! Miten saisi lohikiusauksen aikaiseksi ennemmin kuin myöhemmin?


AINEKSET
6-7              keskikoista varhaisperunaa
350-400 g savulohta
3 dl              kermaa
                     reilusti tuoretta tilliä
iso + pieni  kevätsipuli
                     suolaa, mustapippuria
                     ja tabascoa

Raasta perunat. Silppua sipulit ja sekoita potturaasteen joukkoon. Laita vuokaan kerroksittain peruna-sipulisekoitusta, lohta ja tilliä niin että päällimäiseksi jää ohut peruna-sipulikerros. Ripottele väliin hieman suolaa ja pippuria. Sekoita kerman joukkoon suola, mustapippuri ja n. 20 tippaa tabascoa. Kaada kerma tasaisesti ainesten päälle.
Kypsennä uunissa 200 asteessa n. puoli tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti