lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kurkkurelissi





Mitä tehdä kun kesäkeittiön tuoretavara raijoittuu yhteen isoon suomalaiseen kurkkuun ja yhteen tavalliseen sipuliin? Tämä relissi sopii tarjoiltavaksi monenlaisessa kesäpöydässä (myös lasten mieleen) ja monien erilaisten ruokien kera. Huom. reseptin aineksista tulee kuvan kupillisen verran, mikä riittää kahdelle.


AINEKSET
1      iso, kotimainen kurkku (toki
        avomaakurkkukin käy)
1/2  isohkosta sipulista (tai 2 pientä
        kevätsipulia)
1/2  dl hunaja/omenavalkoviinietikkaa
1 rkl hunajaa (reilu sellainen) (jos
         kesäkeittiöstäsi sattuu puuttumaan
         hunaja, niin sokerikin käy)
1 rkl vettä

Raasta kurkku. Silppua sipulit hyvin pieneksi. Sekoita. Sekoita loput aineet liemeksi ja kaada kurkku-sipulisekoitukseen. Hämmennä ja jätä muhimaan useaksi tunniksi. Kurkusta tulee vielä runsaasti nestettä, joten relissi kannattaa nostella toiseen astiaan juuri ennen tarjoilua.

HUOM! Jos kesäkeittiöstäsi löytyy tuoretta tilliä, niin avot, sitä sekaan ja tulee niin hyvää että!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti