AINEKSET
250 g rahkaa
1 dl kermaviiliä
2 munaa
5 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
6 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
fariinisokeria
250 g rahkaa
1 dl kermaviiliä
2 munaa
5 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
6 rkl vehnäjauhoja
2 rkl voita
fariinisokeria
Sekoita muut paitsi jauhot, voi ja fariinisokeri. Lisää vehnäjauhot taikinaan, hyvin vatkaten. Sulata voi vuoassa ja kaada taikinaseos sen päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeria.
Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Mutta muista, uunissa voi nousee paistoksen pinnalle ja siihen tulee kaunis ja herkullinen kuori (tyynnytyskerroin paranee), jos tasoittelet sitä välillä pullasudilla.
Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Mutta muista, uunissa voi nousee paistoksen pinnalle ja siihen tulee kaunis ja herkullinen kuori (tyynnytyskerroin paranee), jos tasoittelet sitä välillä pullasudilla.
Tarjoile maukkaan hillon ja hunajateen, sekä hurmaavan seurasi kera.
VINKKI
Raastetulla sitruunankuorella saa taikinaan erityyppisen, raikkaan maun ja silloin pinnalle voi myös ripotella hieman sitruunankuorta hillon sijaan. Jos taas tykkäät reippaasta vaniljanmausta voi perustaikinan maustaa vaniljatangon siemenillä, mutta silloin kannattaa jättää taikina vetäytymään joksikin aikaa ennen jauhojen lisäämistä.
Raastetulla sitruunankuorella saa taikinaan erityyppisen, raikkaan maun ja silloin pinnalle voi myös ripotella hieman sitruunankuorta hillon sijaan. Jos taas tykkäät reippaasta vaniljanmausta voi perustaikinan maustaa vaniljatangon siemenillä, mutta silloin kannattaa jättää taikina vetäytymään joksikin aikaa ennen jauhojen lisäämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti