sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kesäkokin hätävara





Siltä varalta ettei kalaonni yllättäen suosikaan. Ei siis rysästä, eikä verkosta, vaan purkeista ja silti ihan hyvää. Mainio hätävara mökille, veneeseen tai vaikkapa asuntoauton keittiössä loihdittavaksi.


AINEKSET
pieni prk  simpukoita
2 prk        tonnikalaa (öljyssä)
1/2 prk     tomaattimurskaa tai  
                kokonainen prk (70 g)  
                tomaattisosetta
1 dl          (säilyke)kermaa (vajaa jos käytät
                tomaattimurskaa ja reipas desi
                jos laitat sosetta)
3-4 rkl     kapriksia
4              valkosipulinkynttä silputtuna
                (jos purkista niin reilummin)
                sitruunapippuria
                mustapippuria
10-15      roisketta tabascoa
hutkaus    osterikastiketta

Pannulle loraus öljyä ja siihen simpukat ja tonnikalat muhimaan (kaada kalojen öljyt ensin pois).
Anna muhia hetki ja sotke joukkoon tomaattimurska ja kerma.
Ihaile kesäistä maisemaa hetken verran.
Lisää kaprikset ja valkosipulit sekä mausta pippureilla ja tabascolla.
Loppusilauksena tulee vielä reilu roiskaus osterikastiketta.

Pistä pää ulos ikkunasta ja huuda porukka syömään. Tarjoa esim. pennepastan ja raikkaan salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti