torstai 15. elokuuta 2013

Punaherukkasinappi





Kun punaherukkaa pukkaa, on mukava kokeilla välillä jotain muutakin kuin niitä tavallisia hilloja ja mehuja. Muistaakseni bongasin tämän reseptin jostakin ruokalehdestä vuosi sitten näihin samoihin aikoihin. Silloin kokeilin ensimmäistä kertaa, mutta se ei jäänyt viimeiseksi, tein tätä myös talvella pakastetuista marjoista, eikä maku siitä kyllä muuttunut yhtään huonompaan suuntaan. Kaiken kaikkiaan maku on niin veikeä, että tätä tulee käytettyä paljon useammin kuin perinteistä sinappia: sopii melkein kaikelle grillatulle lihalle ja makkaralle - sekä monelle muullekin liharuualle. Ja tietenkin se sopii pikku tuliaiseksikin. Eivät ole pahaksi haukkuneet, vaan kyselleet, että joko on pensaat punasena ja josko sitä sinappia...;)


AINEKSET
4 dl   punaherukoita
4 dl   sokeria
1 dl   rypsiöljyä
2 tl    suolaa
1 dl   sinappijauhetta

Soseuta marjat pikaisesti tehosekoittimessa. Laita marjaseos kattilaan sokerin kanssa, sekoita ja kuumenna kiehuvaksi jatkuvasti hämmentäen. Lisää suola ja öljy ja anna kuplia hiljaisella lämmöllä 5 minuuttia edelleenkin hämmentäen. Nosta kattila levyltä ja lisää sinappijauhe seokseen samalla hyvin vatkaten. Jos sinappijauheesta jää vatkaamisesta huolimatta pieniä kokkareita, voit pyöräyttää seoksen vielä kertaalleen blenderissä.

Kaada seos kuumennettuun lasipurkkiin (tai kahteen pieneen), sulje tiiviisti ja anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sinapin jääkaappiin. Se on heti jäähdyttyään valmista nautittavaksi, mutta maku on vieläkin parempi jos sinappi saa oloutua yön yli.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti