lauantai 31. elokuuta 2013

Kukkakaaligratiini


Yksinkertainen on kaunista - ja hyvää, niin kuin esimerkiksi mansikat suklaakastikkeella. Samaan sarjaan kuuluu kauden vihanneksesta, kukkakaalista, valmistettu gratiini. Älkää vaan unohtako tätä herkkua - minä melkein unohdin ja sain hyvän muistutuksen kun aivan täydellinen kaalinpää työnnettiin syliini. Olen tehnyt aikaisemmin maustetumpia ja liian monimutkaisia, mutta nyt kun oli kiire syntyi yksinkertainen ja taivaallisen maukas herkku.

Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi, keitä suolavedessä muutama minuutti ja asettele voideltuun vuokaan. Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria, ja lisää desi kermaa. Ja päälle vielä juustoraastetta (lempijuustosi on aina hyvä vaihtoehto) ja uuniin 225 asteeseen kunnes juustokuorrutus saa hieman väriä.
Tämä vain muistutukseksi, että älä sinä vaan unohda kukkakaalia nyt kun syksyisiä herkkuja on runsain mitoin. Se on vaatimaton, mutta niin kaunis ja herkullinen!


Valokuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti