perjantai 20. syyskuuta 2013

Mangoa limellä ja mintulla




Bongasin tämän idean eräänä iltapäivänä, kun olin taas kokatessani liemessä. Vieraille tarkoitetusta jälkkäristä puuttui tärkeä ainesosa ja nyt piti keksiä jotakin tilalle ja vähän äkkiä! Silmiini osui repaleinen reseptivihkoni osio, jossa luki: mahdollisia iltapaloja ja "muuta mukavaa". Olin siis joskus kirjoittanut tämän ylös, mutta sillä ajatuksella ettei sitä voisi jälkkärinä tarjota, ehkä korkeintaan välipalana pahimpaan nälkään - siitäkin huolimatta että reseptin kirjoittaja oli luokitellut sen nimenomaan aterian päätteeksi nautittavaksi. Mitä silloin opin? Sen, ettei koskaan, koskaan pidä aliarvioida yksinkertaisintakaan reseptiä, sillä kaikki riippuu kuitenkin makujen harmoniasta, ja jos se on kohdillaan, on lopputulos väistämättä maukas. Ja niin oli totta vieköön tässäkin tapauksessa! Ja myönnettäköön, ettei tämä resepti ole meillä luokiteltu enää miksikään väli- tai iltapalaksi. Se on upea jälkiruoka ja eritoten tulisen ruuan jälkeen nautittuna maistuu niin... viileän hedelmäisen raikkaalta!

Otetaan siis yksi syöntikypsä mango syöjää kohti ja leikataan sen litteiltä sivuilta kaksi niin isoa viipaletta kuin mahdollista. Sen jälkeen tehdään viilto hedelmälihaan pitkin päin ja kolme-neljä poikkipäin. Käytä siihen voiveistä, sillä muuten kuori menee rikki. Seuraavaksi nuljautat koko homman nurinpäin niin että hedelmälihan palaset muodostavat "kupuran" ja maustat sen limen mehulla, raastetulla limen kuorella ja tuoreella minttusilpulla. Lopuksi siivujen annetaan maustua vähintään tunti, mieluusti pitempään. Aterimiksi vaan reilusti veitsi ja haarukka, vaikka tosiasiassa, jos ei ole kyse kovin fiinistä seurueesta tai ensitreffeistä, viipaleet on helpointa syödä käsin :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti