maanantai 9. syyskuuta 2013

Pasta Carbonara "italialaisittain"





Tämä resepti on mukaeltu Jamie Oliverin kesäkurpitsa carbonarasta. Herra "alaston kokki" kertoo, että italialaiset mamat pitävät penneä ainoana oikeaoppisena kaverina carbonara-kastikkeelle, joten emme tietenkään laita siihen spagettia! Ja kerrassaan mainio lisä tähän ruokaan on kesäkurpitsa, joka tuo siihen omanlaistaan muhevuutta. Mutta pekonin kohdalla tuli tenkkapoo, sillä halusin mahdollisimman tuoretta lihaa, eikä tuote-esittelijän valikoimissa ollut tällä kerralla pekonia. Hän ehdotti, että käyttäisin heidän saunapalvikinkkuaan sen sijaan ja ojensi minulle maistiaisen. No huh, se suorastaan suli suussa, ja minä olin myyty: sitä laitetaan pasta carbonaraan ja sillä hyvä! Ja täytyy sanoa että se sopi ruokaan kuin nakutettu, eli lopputulos: ei paha!


AINEKSET
3-4            kesäkurpitsaa (jos älyttömän isoja niin 2)
400 g         pennepastaa (moniväristä)
4                munan keltuaista
1 dl            kuohukermaa
100 g         parmesaania
300-400 g eli reilu pala saunapalvikinkkua
                 oliiviöljyä
                 timjamia (tuoretta)
                 merisuolaa
                 mustapippuria

Paloittele kesäkurpitsa pennen kokoisiksi paloiksi. Laita suolattu vesi kiehumaan ja valmista sitä odotellessa carbonara-kastike. Sekoita kulhossa munankeltuaiset, kerma ja puolet parmesaanista. Mausta suolalla ja pippurilla ja laita sivuun odottamaan. Heitä pennet kiehuvaan veteen, ja niitä odotellessa paloittele saunapalvikinkku ja "ruskista" sitä hetki isolla pannulla. Lisää sitten kesäkurpitsa, pari reilua hyppysellistä mustapippuria ja reippaasti tuoretta timjamia. Sekoittele kunnes kesäkurpitsa alkaa juuri ja juuri pehmetä ja saa hieman kellertävämmän sävyn.

Kun pasta on al dente, jätä sitä siivilöidessäsi desi keitinlientä jäljelle. Lisää pennet kinkku-kesäkurpitsaseokseen, poista pannu liedeltä, ja kaada heti perään puolet vedestä ja carbonara-kastike. Sekoita. Huom! pannun poistaminen liedeltä on tärkeää, muutoin kastikkeesta tulee ryynimäistä ja sehän olisi katastrofi - ainakin "mamat" olisivat sitä mieltä.

Sekoittele pastaa ja lisää loput parmesaanista, sekä tarvittaessa n. 1/2 desiä keitinvettä, jotta kastike muuttuu tasaisen sileäksi. Maista ja lisää mausteita, jos tuntuu siltä.

Voit vielä halutessasi koristella annoslautaset pienellä määrällä timjamia ja parmesaania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti