Linkki
"Ja TAAS perunaa!" oli ensimmäinen kommentti, kun kerroin mitä on tänään ruuaksi.
"Miksi meillä syödään aina perrrunaa? Miksei meillä ole ikinä spagettia?" kysyi myös Vilttitossu Sinikka ja Tiina Nopolan ikimuistettavassa kirjasarjassa, joka kertoo Kattilakosken siskoksista Heinähattu ja Vilttitossu. Kirjoista on myös aikoinaan tehty hauska elokuva. Anteeksi vaan vilttitossuille, mutta nyt mennään kaikesta nenännyrpistelystä huolimatta perusasioiden äärelle, eli PERUNAA ja pekonia!
Tätä oli muuten meillä - ilman tabascoa, silloin kun minä itse olin vilttitossu ;)
PEKONI-PERUNALAATIKKO (n. kolmelle)
6-7 perunaa ohuiksi siivutettuna
1 sipuli silputtuna
2 rasiaa pekonikuutioita (yhteensä n. 300 g)
3 dl kunnon kermaa
1 Fond du Chef lihaliemi
1 kananmuna
mustapippuria
tabascoa (kymmenisen ranneliikkeen verran)
- Kuullota sipulit öljyssä, pistä sivuun.
- Kuumenna pekonipaloja pannulla kunnes niistä irtoaa ylimääräinen rasva. Kaada rasva pois.
- Voitele vuoka. Tähän annokseen riittää mainiosti isohko piirakkavuoka.
- Levitä vuuan pohjalle kerros perunaviipaleita, ripottele niiden päälle sipulisilppua ja lisää lopuksi pekonikuutioita. Toista.
- Mittaa kattilaan kerma ja lämmitä sitä hieman (ei paljoa, jottei muna kokkeloidu), vispaa joukkoon lihaliemihyytelö ja kananmuna. Poista kattila levyltä, mausta seos pippurilla ja tabascolla ja kaada koko komeus tasaisesti vuokaan.
- Paista uunissa, 225 asteessa n. 1/2 tuntia. Käännä lämpö nollille ja jätä vuoka sinne vielä n. 10-15 minuutiksi.
PIKASALAATTI
1 pss jääsalaattia
1 prk ananaspaloja
hippunen suolaa
mustapippuria
tabascoa
- Revi salaatti kulhoon ja kaada joukkoon ananaspalat.
- Sekoita keskenään: vajaa kolmannes ananaspurkin mehusta, tiraus oliiviöljyä ja hunaja-valkoviinietikkaa.
- Mausta suolalla, pippurilla ja kevyesti tabascolla. Sekoita salaattiin.
(ha! nyt ei lopu tabasco ihan heti kesken, kun löytyi 350 millilitran pullo:)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti